Reklama

MEDALIONY ŚW. HILDEGARDY

25/01/2015 14:16

Od nowego roku Informator Żoliborza zaleca swoim czytelnikom zdrowe żywienie. Obiecujemy, że będzie też ciekawie i smacznie. Oto pierwsza propozycja z naszej serii.

 

Składniki:

  1. Bulwa selera.

  2. Jajko 1szt.

  3. Zioła prowansalskie.

  4. Bułka tarta orkiszowa.

  5. Olej do smażenia.

     

PRZYGOTOWANIE:

Selera umyć, obrać, pokroić na krążki grubości ok. 0,5cm, następnie moczyć w ,,roztrzepanym” jajku i w bułce tartej wymieszanej z ziołami prowansalskimi.

Smażyć po obydwu stronach na złoty kolor.

SMACZNEGO.

Seler ma wiele właściwości min.: oczyszcza organizm z toksyn, pobudza przemianę materii, ułatwia trawienie i likwiduje nawet zaparcia wynikające ze złych przyzwyczajeń żywieniowych. Dieta bogata w seler zalecana jest także osobom cierpiącym na nadciśnienie tętnicze, bo pomaga trawić tłuszcze. Dzięki tej właściwości chętnie sięgają po niego osoby chcące zgubić niepotrzebne kilogramy. Seler działa także moczopędnie, polepszając pracę nerek i serca oraz koi stargane stresem nerwy.

 

Agnieszka Pil

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo iZoliborz.pl




Reklama
Wróć do