Reklama

Magia przyprawa- kapary

06/11/2016 13:59

Magia przypraw- Kapary

 

Kapary to pączki kwiatów, niskiego krzewu o okrągłych grubych liściach.
Krzewy kaparowe porastają wybrzeża Morza Śródziemnego. Ich zbiory odbywają się ręcznie dlatego są on kosztowna przyprawą. Każdego ranka zbieracze wyszukują niewielkie, twarde paczki kwiatowe, następnie wykłada się je na słońce by zwiędły. Zapakowane do słoików z osolonym octem winnym lub olejem są dystrybuowane.
Kapary są składnikiem wielu sosów, włącznie z sosem tatarskim.
W Wielkiej Brytania sos kaparowy jest tradycyjnym dodatkiem do gotowanej baraniny.
Kapary są szeroko stosowane w przepisach kuchni włoskiej, doprawia się  nimi sałatki, makrony i posypuje pizzę.
Kapary można zastąpić nasionami nasturcji, mającymi ostrzejszy podobny do gorczycy smak.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    gość 2016-11-15 11:17:26

    "Magia przyprawa"? "Są on kosztowna przyprawą"? "Twarde paczki kwiatowe"? "W Wielkiej Brytania"? CZY KTOŚ CZYTA TE BOHOMAZY ZANIM PÓJDĄ W ŚWIAT?

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo iZoliborz.pl




Reklama
Wróć do