Reklama

KOKOSANKI

16/05/2017 12:08

KOKOSANKI

3 białka
¾ szk. cukru
25 dag wiórków kokosowych

      Schłodzone białka ubijamy na sztywna pianę, dosypujemy cukier i miksujemy do momentu aż piana zrobi się gładka i lśniąca. Do tak ubitej piany dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. Dla uzyskania intensywności smaku i aromatu wiórka można uprażyć. (na rozgrzaną suchą patelnie wsypujemy wiórka prażymy na złoty kolor lekko mieszając).
Z tak przygotowanej masy formujemy kulki, układamy je na blasze i pieczemy ok 15 minut w temp 175 o C.

Kokosanki łatwo zamienić na kuleczki migdałowe. Wystarczy wiórki zastąpić mielonymi migdałami. SMACZNEGO.

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo iZoliborz.pl




Reklama
Wróć do