Chatka Baby Jagi [middle1] Składniki: 500 g twarogu 150 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka kakao 3–4 opakowania herbatników (takich po 100 g) 2 serki waniliowe homogenizowane polewa: 125 g masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 3–4 łyżki kakao ew. 3–4 łyżki mleka dodatkowo garść wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE Miękkie masło ucieramy z cukrem dodajemy ser biały i serki waniliowe. Masa powinna mieć konsystencje gęstej śmietany, jeśli jest zbyt gęsta dodajemy dodatkowy serek waniliowy. Dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao. Następnie na folii spożywczej rozkładamy herbatniki w trzech rzędach, tak aby po złożeniu powstał trójkąt. Na tak przygotowaną warstwę herbatników kładziemy masę serową, tak aby pokryła równo warstwę herbatników i układamy kolejna warstwę herbatników. Na drugą warstwę herbatników kładziemy masę serową kakaową, rozkładają ja na ¾ powierzchni herbatników. W środek drugiej masy wkładam wcześniej przygotowaną galaretkę. Składamy chatkę: podnosimy brzegi foli tak aby końce skrajnych herbatników utworzyły trójką, przyciskamy je lekko do siebie, zawijamy brzegi foli i wkładamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy polewę: W rondelku roztapiam masło, mieszam z cukrem i ewentualnie mlekiem (szczególnie, gdy zastąpicie puder zwykłym cukrem). Zdejmuję z ognia i dodaję kakao. Lekko ostudzona polewą polewamy chatkę i posypujemy wiórkami , bądź pokruszonymi orzechami. Smacznego.