Ta pychotka nie ma własnej, rodzimej nazwy, więc anektujemy ją na Żoliborz i życzymy smacznego. Składniki na ciasto : - 2 szklanki mąki - 1 kostka masła/margaryny - 2 łyżki kakao - 1 szk cukru - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Składniki na masę : - 5 serków waniliowych, lub 1kg sera mielonego - 2 łyżki cukru pudru - 2 łyżki maki ziemniaczanej - 4 jajka Sposób przygotowania ciasta Mąke, kako, cukier, proszek do pieczenia i masło siekamy nożem aż do momentu połączenia się składników, następnie dodajemy jajko, śmietanę i zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto dzielimy na kilka kawałków i mrozimy. Sposób przygotowania masy : Białka ubijamy z mąką ziemniaczana na puszystą pianę. Żółtka miksujemy z cukrem dodajac ser, gdy składniki się połączą wlewamy ubitą piane i lekko mieszamy do połączenia się obydwu mas. Połączenie składników ciasta : Schłodzone ciasto nakłądamy na dno blaszki do pieczenia, na wysokość ok 0,5 cm. Na ciasto kładziemy masę. Pozostałą część ciasta (ok1/3) ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, na masę serową. Pieczemy ok 60 min w temp. 180C. Agnieszka Pil