Reklama

Opiekane ziemniaczki

19/03/2016 16:25
Ziemniaki opiekane

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy i gotujemy al dente. Odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Możemy wykorzystać pozostałe z obiadu.

Na rozgrzany olej wrzucamy ziemniaki pokrojone w grubą kostkę, posypujemy obficie słodką papryką, czosnkiem i dowolnymi ziołami ( majeranek, bazylia, tymianek, estragon, rozmaryn itp.) Potrząsamy patelnią tak aby ziemniaki zrumieniły się z  każdej strony. Zdejmujemy z patelni i podjemy.

Opiekane ziemniaczki mogą stanowić samodzielne danie szczególnie dla osób na diecie wegetariańskiej: wystarczy na rozgrzany tłuszcz wrzucić świeżą paprykę, pokrojoną  w kostkę lekko przesmażyć a następnie dodać ugotowane ziemniaczki z przepisu jw. Jedyne ograniczenie to nasza wyobraźnia, bo do tak przygotowanych ziemniaków każdy dodatek jest właściwy. Z oliwkami i drobno pokrojona dymka (na zdjęciu)pycha.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo iZoliborz.pl




Reklama
Wróć do