Samika i Piotr poznali się pracując w restauracji. Wkrótce ich drogi się rozeszły, ale kontakt nie ustał – Piotr chętnie skorzystał z zaproszenia, by odwiedzić Samikę w Nepalu. Z czasem zrodził się pomysł na wspólny biznes – tradycyjną nepalską kuchnię we własnej restauracji. Jak opowiada Piotr, pomysł ten podsunęła mu głęboka „internacjonalizacja”, synkretyzm kuchni azjatyckiej w wykonaniu warszawskich knajp. Oboje z Samiką wierzą, że przybytek serwujący autentyczną nepalską kuchnię bez problemu poradzi sobie z konkurencją. Choila („ch” wymawia się jak polskie „cz”) to nazwa tradycyjnego nepalskiego dania z grillowanej wieprzowiny. Choila to teraz także nazwa nowej knajpki na warszawskim Żoliborzu, przy Gen.Zajączka 25, której podwoje Piotr i Samika – teraz w roli szefa kuchni – otworzą już w sobotę, 27 czerwca. Oboje zgodnie mówią, że lokalizacja jest cicha i na uboczu, ale całkiem dogodna – nie jest tu wybitnie trudno zaparkować samochód, a znaczna część Żoliborza, w tym mieszkańcy nowych osiedli na Żoliborzu Południowym, mają na tyle blisko, że mogą tu dotrzeć piechotą. Jeżeli chcecie spróbować autentycznej nepalskiej kuchni, czekając na otwarcie możecie trenować powszednie w Indiach i Nepalu powitanie – nāmaste !