Reklama

Nepalska kuchnia zawita na Żoliborz

Samika i Piotr poznali się pracując w restauracji. Wkrótce ich drogi się rozeszły, ale kontakt nie ustał – Piotr chętnie skorzystał z zaproszenia, by odwiedzić Samikę w Nepalu. Z czasem zrodził się pomysł na wspólny biznes – tradycyjną nepalską kuchnię we własnej restauracji. Jak opowiada Piotr, pomysł ten podsunęła mu głęboka „internacjonalizacja”, synkretyzm kuchni azjatyckiej w wykonaniu warszawskich knajp. Oboje z Samiką wierzą, że przybytek serwujący autentyczną nepalską kuchnię bez problemu poradzi sobie z konkurencją. Choila („ch” wymawia się jak polskie „cz”) to nazwa tradycyjnego nepalskiego dania z grillowanej wieprzowiny. Choila to teraz także nazwa nowej knajpki na warszawskim Żoliborzu, przy Gen.Zajączka 25, której podwoje Piotr i Samika – teraz w roli szefa kuchni – otworzą już w sobotę, 27 czerwca. Oboje zgodnie mówią, że lokalizacja jest cicha i na uboczu, ale całkiem dogodna – nie jest tu wybitnie trudno zaparkować samochód, a znaczna część Żoliborza, w tym mieszkańcy nowych osiedli na Żoliborzu Południowym, mają na tyle blisko, że mogą tu dotrzeć piechotą. Jeżeli chcecie spróbować autentycznej nepalskiej kuchni, czekając na otwarcie możecie trenować powszednie w Indiach i Nepalu powitanie – nāmaste!

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo iZoliborz.pl




Reklama
Wróć do