Reklama

Magia przypraw-anyż

06/07/2016 14:54
Anyż znany pod nazwą: badian właściwy, anyż gwiazdkowy, anyż gwiaździsty, kraj pochodzenia Chiny, Wietnam            Ma delikatnie słodki smak z nutką likieru. Jest źródłem żelaza, manganu, wapnia, magnezu, fosforu, potasu, miedzi i cynku oraz witaminy C, A i B complex. Stosowany jest nie tylko w kuchni jako przyprawa czy aromat do np. likierów, ale także ma właściwości lecznicze. Jako dodatek do herbaty zwalcza reumatyzm, a jego nasiona żute po jedzeniu wspomagają trawienie. W postaci naparu wspomaga leczenie przeziębienia i kaszlu.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo iZoliborz.pl




Reklama
Wróć do