Reklama

Kuchnia wczesnego średniowiecza

06/01/2020 08:49
09

Miejsce Aktywności Lokalnej, ul. Marii Kazimiery 20/1 godz: 19:00

"Jak jadano, kiedy Słońce było Bogiem?" to jedno z ośmiu spotkań przygotowanych przez Miejsce Aktywności Lokalnej i Fundację Strzecha związanych z kultura Słowian. Spotkania te maja przybliżyć uczestnikom dawne tradycje, zwyczaje, kuchnię i w co wierzono. Organizatorzy planują również warsztaty muzyczne.

Podczas czwartkowego spotkania dowiemy się:, czego używano do gotowania we wczesnym średniowieczu? Czy rzeczywiście jedzono tylko kaszę z grochem, czy też może kuchnia słowiańska była o wiele bardziej bogata, niż nam się to obecnie wydaje? Jak przechowywano jedzenie, by starczyło na cały okres zimy i przednówka? Kto, i w jaki sposób, je przygotowywał?

O kuchni dawnych Słowian opowie Katarzyna Ochman-Jasińska

Zapraszamy! Wstęp jest wolny.

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo iZoliborz.pl




Reklama
Wróć do