Reklama

CIASTO MARCHEWKOWE

16/02/2015 15:25

Tak popularne ciasto dla nie których to nie lada wyzwanie, zdradzę  jak szybko to tanie ciasto zrobić.

 

SKŁADNIKI :

2szk mąki

2szk cukru

2szk startej marchewki (na małych oczkach tarki)

1szk oleju (słonecznikowy )

4 jajka

1 łyżeczka sody

 

WYKONANIE :

 

Mąkę mieszamy z soda i odrobiną proszku do pieczenia.

Jaja ubijajmy z cukrem na jednolita masę. Następnie dodajemy na przemiennie mąkę i startą marchewkę ciągle miksując.

Na koniec ubijania wlewamy olej i mieszamy dokładnie łyżką tak aby olej połączył się  z masą marchewkową.

Pieczemy ok 40min w temperaturze ok 180oC, aż ciasto uzyska złoty kolor.

 

Życzymy smacznego.

 

Dla podniesienia walorów smakowych ciasta ja dodaję odrobinę gałki muszkatołowej, zmielonych goździków i imbiru- wersja zimowa rozgrzewająca.

 

Agnieszka Pil

 

 

 

 

 

 

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo iZoliborz.pl




Reklama
Wróć do