Tak popularne ciasto dla nie których to nie lada wyzwanie, zdradzę jak szybko to tanie ciasto zrobić. SKŁADNIKI : 2szk mąki 2szk cukru 2szk startej marchewki (na małych oczkach tarki) 1szk oleju (słonecznikowy ) 4 jajka 1 łyżeczka sody WYKONANIE : Mąkę mieszamy z soda i odrobiną proszku do pieczenia. Jaja ubijajmy z cukrem na jednolita masę. Następnie dodajemy na przemiennie mąkę i startą marchewkę ciągle miksując. Na koniec ubijania wlewamy olej i mieszamy dokładnie łyżką tak aby olej połączył się z masą marchewkową. Pieczemy ok 40min w temperaturze ok 180 o C, aż ciasto uzyska złoty kolor. Życzymy smacznego. Dla podniesienia walorów smakowych ciasta ja dodaję odrobinę gałki muszkatołowej, zmielonych goździków i imbiru- wersja zimowa rozgrzewająca. Agnieszka Pil