kuchnia Informatora, Brownie kaszy jaglanej - zdjęcie, fotografia
  • Fotka nr 0 z 1
Agnieszka Pil - blog 17/02/2016 16:10

Brownie z kaszy jaglanej z orzechami

Składniki:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka wrzącej wody (do ugotowania kaszy)
szczypta soli
3 jajka
50 ml oleju z pestek winogron lub oliwy z oliwek
1/2 szklanki mleczka kokosowego
1  szklanka ksylitolu lub innego cukru
1/2 szklanki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół szklanki orzechów włoskich
1. Do garnka z wrzącą wodą wsypać kaszę, dodać sól.
2. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować  przez około 15 minut, do miękkości lub do momentu, gdy cała woda odparuje. Ja dolałam jeszcze trochę wody, bo szybko się wchłonęła, a kasza nie była jeszcze miękka.
3.Kaszę przestudzić, następnie zmiksować blenderem lub w malakserze do otrzymania gładkiej konsystencji.
4. Wszystkie pozostałe składniki na brownie przełożyć do naczynia, dodać zmiksowaną kaszę i  miksować do połączenia się składników.
5. Płaską formę o wymiarach 16 x 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia (można ją zastąpić okrągłą o średnicy 20 cm.) Przelać do niej ciasto, na wierzch ułożyć orzechy.
6. Piec w temperaturze 180ºC przez 40 – 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić i smacznego.

Z okrągłej formy mamy gotowy tort bezglutenowy.

 

 

Brownie z kaszy jaglanej komentarze opinie

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.




Reklama

Ogłoszenia PREMIUM

Chcesz coś sprzedać lub kupić, oferujesz usługi, szukasz pracownika lub pracy?

Dodaj swoje drobne ogłoszenie w naszym serwisie. Zapraszamy!

Dodaj ogłoszenie
Reklama


 Reklama


25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez izoliborz.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

MPG MEDIA SP z o o z siedzibą w Warszawa 02-761, Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"