Reklama

Brownie z kaszy jaglanej

17/02/2016 16:10

Brownie z kaszy jaglanej z orzechami

Składniki:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka wrzącej wody (do ugotowania kaszy)
szczypta soli
3 jajka
50 ml oleju z pestek winogron lub oliwy z oliwek
1/2 szklanki mleczka kokosowego
1  szklanka ksylitolu lub innego cukru
1/2 szklanki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół szklanki orzechów włoskich
1. Do garnka z wrzącą wodą wsypać kaszę, dodać sól.
2. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować  przez około 15 minut, do miękkości lub do momentu, gdy cała woda odparuje. Ja dolałam jeszcze trochę wody, bo szybko się wchłonęła, a kasza nie była jeszcze miękka.
3.Kaszę przestudzić, następnie zmiksować blenderem lub w malakserze do otrzymania gładkiej konsystencji.
4. Wszystkie pozostałe składniki na brownie przełożyć do naczynia, dodać zmiksowaną kaszę i  miksować do połączenia się składników.
5. Płaską formę o wymiarach 16 x 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia (można ją zastąpić okrągłą o średnicy 20 cm.) Przelać do niej ciasto, na wierzch ułożyć orzechy.
6. Piec w temperaturze 180ºC przez 40 – 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić i smacznego.

Z okrągłej formy mamy gotowy tort bezglutenowy.

 

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo iZoliborz.pl




Reklama
Wróć do