Reklama

Zdrowe Florentynki

01/03/2017 13:37

Florentynki

¾ szklanki cukru

½ szklanki miodu

2 łyżki masła

¼ szklanki sezamu

½ szklanki płatków migdałów

¼ szklanki pestek dyni

¼ szklanki pestek słonecznika

 

Przygotowanie:

Nasiona wymieszaj razem, nie muszą to być te z przepisu wrzuć dostępne w domu, każde się sprawdzą w tym ciastku mogą to być rozdrobnione orzechy czy suszone owoce.

Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia.

Cukier rozgrzewamy do płynnej konsystencji, następnie dodajemy masło i miód. Gdy składniki się połączą wrzucamy nasiona i dokładnie mieszamy bardzo energicznie.

Tak przygotowaną masę wylewamy do wcześniej przygotowanej blaszki, równamy powierzchnie i porcjujemy.

Ciasteczka bardzo szybko stygną, a karmel je zespaja. Można wykończyć je zatapiając w roztopionej gorzkiej czekoladzie.
 

Florentynki można zrobić na kruchym spodzie. Wcześniej upieczonym ok 0,5cm spód studzimy i wylewamy na niego przygotowana masę kroimy i gotowe. Tak przygotowane ciastka można przechowywać w zamkniętym pojemniku do 2 tygodni.

 

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo iZoliborz.pl




Reklama
Wróć do