Reklama

Fenkuł czyli włoski koper

26/02/2018 20:50

Koper Włoski zwany też fenkułem znamy głównie jako niezbędny składnik ogórków małosolnych lub kwaszonych. Jednak mało kto wie, że poza aromatycznymi pędami, kwiatami i owocami, jadalne są również bulwy kopru, z wyglądu przypominające cebulę. Są bogate w witaminy a spożycie jednej bulwy dziennie zapewni organizmowi sto procent zapotrzebowania na witaminę C. Bulwy można jeść na surowo jako dodatek do kanapek jak również składnikiem wielu, często egzotycznych sałatek. Świeże posiekane liście są doskonałym dodatkiem do wszystkich zup i sosów. Sama ugotowana bulwa może być również użyta do przyrządzania zup mięs i sosów. Na Zieleniaku włoski koper dostępny jest na wielu stoiskach w cenie kilku złotych za sztukę. Zapraszamy na Zakupy!

Artykuł sponsorowany

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo iZoliborz.pl




Reklama
Wróć do