14°C pochmurno z przejaśnieniami

Pora na pora!

handel i usługi , pora! - zdjęcie, fotografia

Chciałem Wam dzisiaj zaproponować lekkie danie  - zarówno pod względem przygotowania - jak i pod względem ilości kalorii. Osobiście uważam, że trzeba korzystać z całego bogactwa wiosny, która zawitała do nas w tym roku bardzo wcześnie.

Tym razem skorzystajmy z pora! Jego lekki a zarazem soczysty i jego cierpki smak bardzo dobrze podkreśla walory smakowe wielu dań, zwłaszcza rybnych. Z tego względu chciałem zaproponować Wam łatwy i szybki przepis. Będzie on pasował i na danie piątkowe (dla osób trzymających post w piątki), i na danie wysoce zdrowe i sycące.

Aby przygotować rybę z porem, będziemy potrzebować tylko kilku składników. Wszystkie te składniki w stanie bardzo świeżym znajdziemy na nowoczesnym rynku Zieleniak, gdzie każdy sprzedawca wyjątkowo dba o świeżość i naturalność swoich produktów. Będziemy potrzebować masła, dowolnej ryby (może być łosoś, ale najlepiej w tym daniu kombinować z rzadszymi rodzajami ryb), świeżej cytryny i jeszcze bardziej świeższego pora. Posiekane białe części pora szklimy na maśle, następnie odsuwamy go na bok patelni. Jeśli potrzeba, dodajemy jeszcze trochę masła i smażymy na nim filety ryby. Po usmażeniu rybę mieszamy z porem, polewamy sokiem z cytryny i wykładamy na talerz. Tak ułożoną rybę posypujemy świeżym zielonym porem i podajemy. Gotowe!

Artykuł sponsorowany

Pora na pora! komentarze opinie

Dodajesz jako: Zaloguj się